A történet lényege, hogy ne húzzunk le egy nagyon egyszerű desszertet, mert nem a legdekoratívabb, nem a legdrágább összetevőkből áll és nem tart az elkészítése órákig.
Rég kaptam a családom férfi tagjaitól ennyi dicséretet. A sok tavaszi munka mellett ha nincs sok időnk sütögetni, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók 4 főre:
- 3.5 dl tej
- 5 dkg búzadara
- 1 dkg vaj
- 2 dkg porcukor
- 2 tojás
- 3 dkg kristálycukor
- 1/4 vaníliarúd
a borhabhoz:
- 1.3 dl rozé bor
- 3 tojássárgája
- 2 dkg kristálycukor
továbbá:
- vaj
- kristálycukor
Így készül:
A tejet felforraljuk a porcukorral, vajjal és a vaníliarúd belsejével. Hozzáadjuk a búzadarát, és kevergetve sűrű kásává főzzük, majd hűlni hagyjuk. A tojásokat szétválasztjuk, és a kihűlt kásához keverjük. A tojások fehérjét nem túl kemény habbá verjük a kristálycukorral és óvatosan hozzákeverjük a daramasszához.A felfújtas formákat olvasztott vajjal kikenjük és kristálycukorral megszórjuk. 3/4 részig megtöltjük a masszával és a következő módon sütjük: A formákat félmagasságig forró vízfürdőbe állítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 21 percig sütjük. A felfújtakat hagyjuk a sütőben kihűlni.
A borhabhoz a bort, tojássárgáját és a cukrot gőz felett habosra verjük, és a felfújthoz tálaljuk. Epret kínáljunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése