Csak hogy le ne maradjak az epres sütemény készítők sorából. Igazából a túró dominál ebben a receptben, de mint tudjuk a túró igen jól harmonizál az eperrel. Piskótában nem vagyok valami ügyes, de a csodatorta receptem mindig tökéletesen működik, így hát a tortám alapja is erre épül.
Hozzávalók a piskótához :
- 30 dkg porcukor
- 6 tojás
- 6 ek. víz
- 20 dkg liszt
a túrókrémhez:
- 35 dkg túró
- 12 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2.5 dl habtejszín
- 4 db zselatinlap
- 30 dkg eper
Így készül:
A porcukrot habosra keverjük a tojások sárgájával és a vízzel. Kanalanként hozzákeverjük az átszitált lisztet, majd a kemény habbá felvert tojások fehérjét.
Kivajazott és lisztezett kapcsos tortaformában 180 fokra előmelegített sütőben kb: 35 percig sütjük, de tűpróbával ellenőrizzük időközben.
A túrókrémhez törjük össze a túrót, keverjük el a cukrokkal, citromhéjjal. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd miután kinyomkodtuk, gőz felett megolvasztjuk. Ezt is a túróhoz keverjük a felvert tejszínhabbal együtt.
A kihűlt tortát vízszintesen félbevágjuk, megkenjük túrókrémmel. Az epret megmossuk és leszárítjuk és úgy a felét felkarikázzuk. Ezzel beterítjük a túróval megkent tortát.
Az epret is beterítjük túrókrémmel, majd beborítjuk a a másik piskótalappal. Kenjük a maradék túrókrémet a torta tetejére, és a maradék eperrel díszítsük azt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése