Számomra a túrós sütemények, édesek és sósak legyenek is azok, bármikor jöhetnek. Pláne amikor nagyon megkívánom a túrós ízt. Na ilyenkor egy ilyen gyorsan elkészíthető sütit dobok össze. Nem bírom megállni, és szinte még forrón elkezdem falni a belül lágy, kívül ropogósra karamellizállódott süteményt.
Hozzávalók:
- 11 dkg cukor
- 11 dkg vaj
- 2 db tojás
- 1 dl tej
- 2 tk. vaníliakivonat
- 1 citrom héja reszelve
- 15 dkg túró
- 12,5 dkg finomliszt
- 1 tk. sütőpor
Így készül:
A cukrot a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejet, vaníliát, túrót és citromhéjat. jól elkeverjük majd, kanalanként adagolva a sütőporos lisztel tovább keverjük. Felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan a masszába forgatjuk. Egy 16 cm átmérőjű tortaformát, vagy egy kisebb tepsit kivajazunk, és belekanalazzuk a süteményalapot.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése