Túrógombóc, hmm... ki ne szeretné. Nálunk tucatjával fogy, persze fejenként. A gombócok elkészítésének ezen módja sem rontott a jól megszokott desszerten.
Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg túró
- 12 dkg búzadara
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 4 tojás
- 4 dl tejföl
- 6 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Így készül:
A túrót jól áttörjük és elkeverjük a búzadarával, citromhéjjal, a 2 tojás sárgájával, és sóval. Egy órát pihentetjük. A 2 tojásfehérjét felverjük és a túróhoz keverjük óvatosan. Kisebb gombócokat formálunk és tűzálló tálba tesszük. A tejfölt a cukrokkal és a maradék két tojással elkeverjük, és a gombócokra kanalazzuk. 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Kínáljunk hozzá vaníliás cukorral elkevert tejfölt, nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése