Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. március 4., szerda

                                Mézes-fahéjas szelet

Habár hamarosan itt a tavasz, a mai napon viszont téli, mondhatni karácsonyi illat lengte be a házat. Ez az egyszerű sütemény bárhol és bármikor megállja a helyét, legyen az egy vasárnapi desszert, vagy egy ünnepi vacsora főszereplője.

Hozzávalók:

  • 14 dkg porcukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg méz
  • 1,5 dl tej
  • 22 dkg liszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. szegfűszeg
  • 1 púpozott tk. sütőpor
a krémhez:
  • 15 dkg porcukor
  • 1 ek. méz
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 1/2 citrom reszelt héja
Így készül:
A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, tejet és a mézet. A lisztet összeszitáljuk a fűszerekkel és a sütőporral, majd a kókuszreszelékkel együtt a vajas krémhez keverjük. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk és lisztezünk és a tésztát belekanalazzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
A krémhez összekeverjük a porcukrot, krémsajtot és a citromhéjat. A teljesen kihűlt süteményt megkenjük vele.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése