Habár hamarosan itt a tavasz, a mai napon viszont téli, mondhatni karácsonyi illat lengte be a házat. Ez az egyszerű sütemény bárhol és bármikor megállja a helyét, legyen az egy vasárnapi desszert, vagy egy ünnepi vacsora főszereplője.
Hozzávalók:
- 14 dkg porcukor
- 12,5 dkg vaj
- 2 tojás
- 10 dkg méz
- 1,5 dl tej
- 22 dkg liszt
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. szegfűszeg
- 1 púpozott tk. sütőpor
a krémhez:
- 15 dkg porcukor
- 1 ek. méz
- 20 dkg natúr krémsajt
- 1/2 citrom reszelt héja
Így készül:
A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, tejet és a mézet. A lisztet összeszitáljuk a fűszerekkel és a sütőporral, majd a kókuszreszelékkel együtt a vajas krémhez keverjük. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk és lisztezünk és a tésztát belekanalazzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
A krémhez összekeverjük a porcukrot, krémsajtot és a citromhéjat. A teljesen kihűlt süteményt megkenjük vele.
A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, tejet és a mézet. A lisztet összeszitáljuk a fűszerekkel és a sütőporral, majd a kókuszreszelékkel együtt a vajas krémhez keverjük. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk és lisztezünk és a tésztát belekanalazzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
A krémhez összekeverjük a porcukrot, krémsajtot és a citromhéjat. A teljesen kihűlt süteményt megkenjük vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése