Ezt a kiflit meg kell sütni mindenkinek! Csak mellette szóló érvek vannak:
- a nagymamám jut eszembe, akárhányszor is készítem
- puha, pillekönnyű tészta
- mennyei töltelék
- Isteni illat
Bocsi, van ami negatív jellemző: - perceken belül elfogy.
Hozzávalók:
- 50 dkg finom liszt
- 10 dkg vaj
- 2.5 dkg élesztő
- 1 tk. cukor
- 4 dl tej
- 2 tk. só
- 15 dkg juhsajt
- 25 dkg húsos füstölt szalonna
a kiflik tetejére:
- 1 tojás
- reszelt sajt
Így készül:
Első lépésként a szalonnát felkockázzuk, és kisütjük, de nem ropogósra. A lisztet tálba szitáljuk és sózzuk. A meglangyosított cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a felolvasztott vajjal, liszttel együtt tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük, majd kinyújtjuk kör alakúra.
16 cikket vágunk a tésztából, mindegyik cikkbe töltelékként teszünk a szalonnából és sajtból, majd feltekerjük és sütőlapra helyezzük a kifliket.
Lekenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése