Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. március 6., péntek

                        Sajttal és sonkával töltött kifli

Ezt a kiflit meg kell sütni mindenkinek! Csak mellette szóló érvek vannak:
- a nagymamám jut eszembe, akárhányszor is készítem
- puha, pillekönnyű tészta
- mennyei töltelék
- Isteni illat
Bocsi, van ami negatív jellemző: - perceken belül elfogy.

Hozzávalók:

  • 50 dkg finom liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 4 dl tej
  • 2 tk. só
a töltelékhez:

  • 15 dkg juhsajt 
  • 25 dkg húsos füstölt szalonna
a kiflik tetejére:
  • 1 tojás
  • reszelt sajt
Így készül:
Első lépésként a szalonnát felkockázzuk, és kisütjük, de nem ropogósra. A lisztet tálba szitáljuk és sózzuk. A meglangyosított cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a felolvasztott vajjal, liszttel együtt tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük, majd kinyújtjuk kör alakúra. 
16 cikket vágunk a tésztából, mindegyik cikkbe töltelékként teszünk a szalonnából és sajtból, majd feltekerjük és sütőlapra helyezzük a kifliket.


Lekenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése