Ó azok a fránya maradékok. Van amit egyenesen kidobunk, van amit odaadunk a kutyusnak, és van amiből még készülhet valami, újrahasznosítva.
Töltött dagadó volt a minap, és általában a töltelék nélküli rész megmarad. Túl száraz, szálas hús, amit nem szívesen eszik már meg senki. Na jó talán a kutya, de ennél azért jobbra érdemes ez a husi.
Hozzávalók 4 főre:
- 40 dkg sült hús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db főtt sárgarépa
- 2 dl főző tejszín
- 2 ek. tejföl
- 1 tojás
- só
- bors
- 15 dkg trapista sajt reszelve
- 1 csomag leveles tészta
Így készül:
A sült húst apró kockákra vágjuk. A felaprított vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a húst, ízesítjük. A tejföllel és tejszínnel elkeverjük, majd levesszük a tűzről.
Hozzákeverjük a tojást, és a felkockázott répát is.
A felengedett leveles tésztát kinyújtjuk, a muffin sütő formától egy kicsit nagyobb darabokra szabjuk és kibéleljük vele a formát. A masszából kanalazunk a mélyedésbe, majd megszórjuk sajttal.
Készíthetünk más formában is, vagy le is fedhetjük tésztalappal a tetejét.
180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Készíthetünk más formában is, vagy le is fedhetjük tésztalappal a tetejét.
180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése