Tekeredik a csiga, kakaós akar lenni. Kakaós lett a csiga, de a marcipánt is kéri. Na, akkor megadjuk a csigának amit kér, és fel is dobtuk az amúgy is finom tekervényt.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 4 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 15 dkg kakaó
- 25 dkg marcipánmassza
- 10 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 tojás sárgája
- olaj
Így készül:
A cukrot habosra keverjük a tojások sárgájával, és hozzáöntünk a tejből 3 decit. A maradék tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzákeverjük az élesztőt, a cukros tojást, majd a felolvasztott vajat és tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük, majd kétfelé osztjuk a tésztát. Kinyújtjuk centi vastagra mindegyiket, megkenjük olajjal, megszórjuk a kakaóval és cukorral és a marcipánból csipkedünk a töltelékbe. Feltekerjük, és 2-3 cm-es szeleteket vágunk a tekercsből. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a csigákat, és 180 fokra előmelegített sütőben, 12-15 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése