Itt az ideje, hogy előtérbe kerüljenek a friss tavaszi ízek. Ötvözzük az üde salátát, vitamindús gabonával, a fehérjével teli sajttal, némi olajbogyóval, antibakteriális fokhagymával, és öntsük mindezt fel üdítő salátaöntettel.
Szinte minden összetevő szuper egészséges, igazi vitaminbomba!
Hozzávalók 4 főre:
- 25 dkg árpagyöngy
- 3-4 db paradicsom
- 20 dkg bivaly mozzarella
- 4 gerezd fokhagyma
- 15 dkg fekete olívabogyó
- friss saláta
- 1 citrom leve
- só
- bors
Így készül:
Az árpagyöngyöt előző este áztassuk be hideg vízbe. Bő sós vízben puhára főzzük, és hagyjuk kihűlni. A levét nem öntjük le, ebből lesz az öntet alapja. A fokhagymát összezúzzuk, a paradicsomot feldaraboljuk. Hozzákeverjük az árpagyöngyhöz, a bogyóval, salátával együtt, majd rátépkedjük a sajtot. Sózzuk, borsozzuk és rácsavarjuk a citrom levét.
Önmagában is finom, tápláló saláta, de akár a Húsvéti sonka mellé is kínálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése