Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. február 15., vasárnap

                         Marcipánnal töltött levélkék

Többször írtam már, hogy kedvelem a gyors és egyszerű ételeket készíteni. Nagyon ritka, amikor nem sikerül egy ilyen recepttel sikert aratnom. Ez alkalommal is sikerem volt, amilyen hamar elkészült, olyan hamar el is fogyott.


Hozzávalók 30 db-hoz:

a tésztához:

  • 21 dkg finom liszt
  • 21 dkg puha vaj
  • 2 evőkanál víz
a töltelékhez:

  • 30 dkg nyers, cukrozott marcipánmassza
a kenéshez:
  • 1 tojássárgája
a szóráshoz:
  • vaníliás porcukor

Így készül:
Egy tálba szitáljuk a lisztet. Bele tesszük a darabokra vágott vajat, és a vizet. Sima tésztát gyúrunk, és fél órára hűtőben pihentetjük.
A marcipánt feldaraboljuk 30 egyenlő részre. A tésztát vékony lappá nyújtjuk, amiből  6x6 cm-es négyzeteket vágunk. Mindegyikbe teszünk a marcipánból, amit egy picit ellapítunk. A tésztalapokat sarkuknál fogva félbehajtjuk. Villával megnyomkodjuk az oldalukat, hogy ne nyíljanak szét, majd lekenjük a tetejüket tojással. 180 fokon 7- 8 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, és megszórjuk porcukorral.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése