Egyszerű és olcsó étel, ami egyszerűségében nagyszerű. Még aki húsimádó, az is szívesen veszi ezt a fogást.
Hozzávalók:
- 60 dkg megtisztított burgonya
- 2 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 20 dkg parmezán reszelve
- 2 vőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- kis csokor petrezselyem
- só
- bors
- 1 teáskanál őrölt paprika
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj
Így készül:
A felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd kihűtjük. Miután kihűlt, összetörjük és hozzákeverjük a tojásokat, lisztet, zsemlemorzsát, sajtot, olajat. Hozzáadjuk a lepréselt fokhagymát, petrezselymet, pirospaprikát és sózzuk. borsozzuk.
Fasírtokat formálunk a masszából, majd egyenlő arányban összekevert liszt és zsemlemorzsa keverékébe forgatjuk. A fasírtokat bő olajban kisütjük.
A parmezánt lehet helyettesíteni más sajttal, pld. edam, pannónia?
VálaszTörlés