Ez az az étel, amit gondolkodás nélkül bármikor megfőzök. Azért mert szeretem, azért mert szeretik, és mert szeretem elkészíteni. A tejföl, tejszín és a kapor a marhahússal Isteni harmóniát alkot.
Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg marhahús finomra darálva
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db zsemle
- 1 csokor kapor
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Így készül:
A húst elkeverjük a lepréselt fokhagymával, sóval és borssal, tojással, beáztatott zsemlével és a felaprított kapor 3/4-vel. Összegyúrjuk, kis golyókat formálunk a masszából, és forró olajban kisütjük azokat. Összekeverjük a tejszínt a tejföllel, megsózzuk és egy serpenyőbe öntjük. Beletesszük a húsgolyókat és 180 fokon 15 percig sütjük. A maradék kaporral megszórjuk a kész ételt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése