Most van igazán itt az ideje a tartalmas és laktató leveseknek. Odakint morcos hideg van, de amikor kanalazzuk ezt a levest, felmelegszik testünk,lelkünk. Kell az energia tavaszra, úgy hogy vegyük csak magunkhoz a kalóriákat.
Hozzávalók:
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 25 dkg füstölt csülök
- 50 dkg savanyú káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg csiperkegomba
- 10 dkg füstölt kolbász
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
Felkockázzuk a kolozsvári szalonnát, és zsírjára sütjük. Rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk. A szintén kockára vágott csülköt a káposztával együtt hozzáadjuk, megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel.
Sózzuk, borsozzuk. A gombát felszeleteljük és kevés olajon megpirítjuk. belekeverjük a felaprított petrezselymet, és az egészet a káposztalevesbe tesszük.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, és behabarjuk a levest. Végül a felszeletelt kolbásszal készre forraljuk az ételt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése