Nem mindennapi fánk amit most készítettem. Ízes, fűszeres, ropogós, finom vaníliaöntettel.
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 tojás
- 13 dkg liszt
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál presszókávé
- 16 dkg porcukor
- 1 teáskanál kakaópor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 1 kávéskanál citromlé
- 1/2 citrom héja
- 1 dl fehérbor
- 2 dl tej
- 3 dl habtejszín
- 4 tojássárgája
- 10 dkg liszt
- 1 vaníliarúd
- olaj
- porcukor
Így készül:
Az öntethez a vaníliarúd kikapart magjaival felforraljuk a tejet. Közben a tojások sárgáját elkeverjük a liszttel, majd csomómentesre keverjük a tejjel.Addig főzzük a mártást, amíg be nem sűrűsödik, és kihűtjük. Hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt, és hűtőbe tesszük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 1/2 cm széles, 20 cm hosszú csíkokat vágunk belőle. Kisebb adagokban, forró olajban aranysárgára sütjük, és lecsöpögtetjük.
A vaníliaöntettel és porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése