Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. február 3., kedd

                                           Sörös kifli

Aki megsüti ezt a kiflit, nem fogja megbánni. Belül puha, kívül ropogós, sós finomság.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 evőkanál liszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 dl tej
  • 1,5 dl kukoricasör
  • 2 teáskanál dijoni mustár 
  • 1.5 dl olaj
a szóráshoz:

  • mák
  • köménymag
  • szezámmag
Így készül:
A cukorral elkevert, felmelegített tejben elmorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet kelesztőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk az olajat, mustárt, a sót, a sört, az élesztős tejet, és jól kidagasztjuk. Duplájára kelesztjük a tésztát, majd - lehetőleg jó vékony- körlappá nyújtjuk. 16 egyenlő cikket vágunk belőle, a szélesebb felüktől mindegyiket feltekerjük és sütőlemezre rakosgatjuk. Újabb 40 perces kelesztés után, a kifliket lespricceljük hideg vízzel, és a magokkal megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése