Aki megsüti ezt a kiflit, nem fogja megbánni. Belül puha, kívül ropogós, sós finomság.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 evőkanál liszt
- 2.5 dkg élesztő
- 1 kávéskanál cukor
- 2 dl tej
- 1,5 dl kukoricasör
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 1.5 dl olaj
- mák
- köménymag
- szezámmag
Így készül:
A cukorral elkevert, felmelegített tejben elmorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet kelesztőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk az olajat, mustárt, a sót, a sört, az élesztős tejet, és jól kidagasztjuk. Duplájára kelesztjük a tésztát, majd - lehetőleg jó vékony- körlappá nyújtjuk. 16 egyenlő cikket vágunk belőle, a szélesebb felüktől mindegyiket feltekerjük és sütőlemezre rakosgatjuk. Újabb 40 perces kelesztés után, a kifliket lespricceljük hideg vízzel, és a magokkal megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése