Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. február 9., hétfő

                  Fekete ribizlis-csokoládés cupkake

Édeset az édesnek. Avagy, legyen ez egy Valentin- napi süti, még akkor is ha sosem tartottam ezt az ünnepet. Viszont akit szeretünk, és Ő szereti az édeset, az meg is érdemli azt, Valentin nap ide vagy oda.

Hozzávalók 12 db-hoz.
a muffinhoz:

  • 28 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 13 dkg barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 12,5 dkg puha vaj
  • 2 evőkanál fekete ribizli-lé
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl tej
a habhoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 2 teáskanál fekete ribizli-lé
a csokoládészívekhez:

  • 5 dkg étcsokoládé

Így készül:
Először a nedves hozzávalókat-ideértve a a vajat is-robotgép segítségével összekeverjük. A sütőporral, kakaóporral, szódabikarbónával, és a sóval átszitált lisztet, valamint a kétféle cukrot az előzőleg kikevert masszához vegyítjük. A tésztát sütőpapírral bélelt muffin formába  adagoljuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
A habhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és elkeverjük benne a ribizli-levet. Habzsákba töltjük, és csigavonalba "kupolát" készítünk a tésztára.
A felolvasztott csokoládéból-egy zacskó segítségével, aminek az egyik sarkát picit kivágtuk-zsírpapírra szíveket rajzolunk, hagyjuk megdermedni, majd a kész süteményeket ezekkel díszítjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése