Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. február 5., csütörtök

                                Francia csokoládétorta

Rajtam is kezdenek jelentkezni a téli depresszió jelei. De nem hagyom elhatalmasodni, inkább egy jó nagy adag csokibombával védekezem ellene.

Hozzávalók 10 szelethez:

  • 25 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg vaj
  • 11 dkg porcukor
  • 5 ml narancslikőr
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat 
  • 5 db tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • porcukor a szóráshoz
Így készül:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk zsírpapírral, majd kívülről csomagoljuk be alufóliával.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk  a vajjal, majd hozzákeverjük a porcukrot. A tűzről levéve hozzáadjuk a likőrt és a vaníliakivonatot. A tojásokat felhabosítjuk és hozzáadjuk a csokis masszához, végül a kanál lisztet is hozzákeverjük. A tésztát a tortaformába öntjük, amit egy vízzel félig töltött tepsibe teszünk, majd a sütőbe tesszük. A tortát 30 percig sütjük a vízgőzben. A tortát a formástól kivesszük a tepsiből, majd hagyjuk kihűlni. Pihentessük, majd porcukorral szórva tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése