A krumplis pogácsa nálunk igazi téli csemege. Egy jó tartalmas leves mellé szerintem nagyon jól passzol, és nem is kell más!
Hozzávalók:
- 50 dkg finom liszt
- 40 dkg héjában főtt áttört burgonya
- 15 dkg zsír
- 2.5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 1 kávéskanál cukor
- 1 evőkanál só
- 2 szál újhagyma
- 1 tojás sárgája
- füstölt sajt a pogácsák szórásához
A lisztet tálba szitáljuk, megsózzuk és elmorzsoljuk benne a zsírt. A krumplikat megpucoljuk, lereszeljük,a hagymákat zöldjével együtt felaprítjuk, és mindkettőt hozzákeverjük a liszthez. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és ezzel együtt laza tésztát dagasztunk.
Meleg helyen a duplájára kelesztjük, majd 2 ujjnyi magasra nyújtjuk. Kiszaggatjuk kb: 1 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval és kelesszük 20 percig. Lekenjük a pogácsákat kevés vízzel elkevert tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése