Zsírszegény leves, hisz tejszín és tejföl nélkül készül. A sűrítésre burgonyát és sült fokhagymát használtam. A levesre a koronát a pirított magokkal, és a krutonnal tettem fel.
Hozzávalók:
- 1 fej fokhagyma
- 45 dkg brokkoli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db burgonya
- 1 l víz, vagy zöldségalaplé
- só
- bors
- 1/2 pohár natúr joghurt
- a tálaláshoz pirított magok és
- kruton
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A fej fokhagymát félbevágjuk, és alufóliába csomagolva sütőlemezen egy óra hosszat sütjük.
A felaprított vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk. Öntsük fel 3 csésze vízzel vagy zöldségalaplével, majd hozzáadjuk a brokkolit rózsáira szedve, szárával együtt. Főzzük bele a kockára vágott burgonyát is, sózzuk, borsozzuk, és öntsük fel a maradék folyadékkal.Lassú tűzön fél órán át főzzük, majd belenyomjuk a sült fokhagymát, hozzákeverjük a joghurtot. A levest leturmixoljuk, visszatesszük a tűzre, és még 10 percig forraljuk, hogy az ízek összefőjenek.
Tálaljuk pirított magokkal, és zsemle krutonnal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése