Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. január 19., hétfő

                                  Almás-mákos süti

Egy kis alma, egy kis mák, egy kevés vaníliakrém, és kész egy csuda finom süti.

Hozzávalók a tésztához:

  • 3 tojás
  • 8 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg liszt
  • 3 dkg darált mák
  • 3 dkg sózatlan mogyoró
a krémhez:

  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg vaj
az almás töltelékhez:

  • 3 db alma
  • 1/2 citrom leve
  • 3 evőkanál cukor
Így készül:
A tojásokat szétválasszuk, a sárgájához hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a fehérjéből felvert kemény habhoz pedig a kristálycukrot. Összekeverjük a kétféle masszát, kanalanként hozzáadjuk  a lisztet és a mákot, majd sütőpapírral bélelt 16 cm átmérőjű tortaformába tesszük.
A mogyorót ledaráljuk, és a tészta tetejére szórjuk.
175 fokos sütőben 15 percig sütjük.
A krémhez megfőzzük a pudingot, félig kihűtjük és hozzákeverjük a vajat. Addig keverjük, mígnem szép fényes lesz.
Az almát lereszeljük, levét kicsavarjuk. A citrom levét rácsavarjuk, a cukrot hozzákeverjük.
A tésztánkat vízszintesen vágjuk 3 lapra. Az egyik lapot megtöltjük a vaníliakrémmel, amiből hagyunk egy keveset a díszítéshez. A másik lapra az almás tölteléket kenjük.
A sütemény tetejét habzsákkal nyomott vaníliakrémmel  díszíthetjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése