Egy kis alma, egy kis mák, egy kevés vaníliakrém, és kész egy csuda finom süti.
Hozzávalók a tésztához:
- 3 tojás
- 8 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 dkg liszt
- 3 dkg darált mák
- 3 dkg sózatlan mogyoró
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 5 dkg kristálycukor
- 2,5 dl tej
- 10 dkg vaj
- 3 db alma
- 1/2 citrom leve
- 3 evőkanál cukor
Így készül:
A tojásokat szétválasszuk, a sárgájához hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a fehérjéből felvert kemény habhoz pedig a kristálycukrot. Összekeverjük a kétféle masszát, kanalanként hozzáadjuk a lisztet és a mákot, majd sütőpapírral bélelt 16 cm átmérőjű tortaformába tesszük.
A mogyorót ledaráljuk, és a tészta tetejére szórjuk.
175 fokos sütőben 15 percig sütjük.
A krémhez megfőzzük a pudingot, félig kihűtjük és hozzákeverjük a vajat. Addig keverjük, mígnem szép fényes lesz.
Az almát lereszeljük, levét kicsavarjuk. A citrom levét rácsavarjuk, a cukrot hozzákeverjük.
A tésztánkat vízszintesen vágjuk 3 lapra. Az egyik lapot megtöltjük a vaníliakrémmel, amiből hagyunk egy keveset a díszítéshez. A másik lapra az almás tölteléket kenjük.
A sütemény tetejét habzsákkal nyomott vaníliakrémmel díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése