Az unalmas húslevesek ideje rég lejárt. Na jó, azért egy jó tyúkhúslevesnek vagy marhahúslevesnek párja nincs !
Érdemes kipróbálni, igazán harmonizálnak az ízek.
Hozzávalók:
- kevés olaj
- 1 db vöröshagyma
- 40 dkg csirkemellfilé
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1/2 zöldpaprika
- 1/2 pritaminpaprika
- kis csokor petrezselyem
- 1 ek. liszt
- 1 dl joghurt
- só
- bors
- 1 tojás
- 1 kk. vaj
- 5 dkg túró
- 6-8 dkg búzadara
- pici só
A forró olajon megdinszteljük a szeletekre vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott húst, és fehéredésig pirítjuk. Félszeletekre vágjuk a répát, zöldséget, a paprikákat felcsíkozzuk, és ezt is a leveshez keverjük. Felöntjük úgy 1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel. Amikor megfőtt, kevés hideg vízzel elkeverjük a lisztet és behabarjuk a levest.
A túrógombóchoz elkeverjük a tojássárgáját a puha vajjal, túróval és darával, picit sózzuk.
A fehérjéből habot verünk és összeforgatjuk a túrós masszával. Kis golyókat formálunk és lobogó vízben puhára főzzük, majd a levesbe tesszük őket. Lehúzzuk a tűzről a levest, majd egy kevés forró levessel elkeverve, hozzáöntjük a joghurtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése