Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. november 3., hétfő

                                            Habpuszedli

Már megint maradékfelhasználásból született édesség. Simán habcsók is készülhetett volna a tojásfehérjékből, de egy-két plusz egy hozzávalóval, puszedli lett belőle.

Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 citrom héja
  • 3 csepp bergamott olaj
Így készül:
A sütőt melegítsük elő 175 fokra, és tegyünk zsírpapírt egy tepsibe.
A fehérjéből verjünk kemény habot, és keverjük hozzá a többi hozzávalót ( az olaj elhagyható ). Töltsük habzsákba, és kis pöttyöket nyomjunk, kb: 1,5 cm átmérőjűeket.
5-7 perc alatt világosra sütjük a sütiket.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése