Hamarosan meglátogat minket török barátunk, és szeretnék kedveskedni neki néhány kedvenc ételével.
Az igazság az, hogy nem nehéz, mert a legtöbb török ételt én is kedvelem. A mostani csak egy kis perec, de nagyon-nagyon finom.
Hozzávalók 8 darabhoz:
- 60 dkg liszt
- 1 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1 tk. cukor
- 3 ek. olaj
- 2,5 dl langyos víz
- 1 tk. só
- szezámmag
- 1 ek. melasz vagy barna nádcukor
A langyos tejben elkevert cukorban futtassuk fel az élesztőt. Szitáljuk tálba a lisztet, keverjük hozzá a sót. Készítsünk kis mélyedést a közepébe,tegyük bele az olajat, vizet, és a felfuttatott élesztőt. Gyúrjunk belőle kissé keményebb tésztát, és pihentessük fél órát.
Vegyük 16 egyenlő részre, mindegyikből sodorjunk kb: 25 cm hosszú darabokat. Kettesével csavarjuk össze, és hajlítsunk karikát belőlük. Pihentessük 20 percig a pereceket. A melaszt vagy a cukrot oldjuk fel kevés vízben, és kenjük le vele a pereceket. Szórjuk meg szezámmaggal a tetejüket, és süssük 190 fokra előmelegített sütőben 20 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése