Egy kis nasi, ami megint csak sokáig eláll egy dobozkában. Elővehetjük ha vendég jön,vagy épp egy jó tea vagy kávé kísérőjeként.
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 30 dkg liszt
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1/2 citrom leve és héja
- 15 dkg étcsokoládé
- csipet fahéj
Így készül:
Keverjük krémesre a puha vajat a cukorral és tojássárgákkal. Adjuk hozzá a citromhéjat, a citromlevet, és végül a fahéjjal összeszitált lisztet. Nyomózsákkal karikákat készítünk egy zsírpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük. (kb: 10 perc)
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a fahéjat és belemártjuk a karikák egyik felét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése