Gondolom a név nem véletlenszerű, igazán jópofa elnevezés. A név ellenére, ha jól készítjük, finoman ropogós, üreges nyelveket kapunk. leves kísérőjeként, mártogatósnak ajánlom.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 dkg élesztő
- 2 kk. só
- 1 tk. cukor
- 2 ek. olaj
- kb: 2,5 dl meleg víz
Így készül:
A lisztet, élesztőt, cukrot, sót, olajat és annyi meleg vizet keverjünk össze, hogy lágy tésztává álljon össze.Gyúrjuk szép fényesre, és pihentessük egy órán át kiolajozott tálban.
Szaggassunk kis darabokat a tésztából, és nyújtsunk kb:30 cm hosszú darabokat belőlük.
Kenegessük meg a tetejüket olajjal, és 200 fokon süssük ropogósra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése