Tegnap este elterveztem, hogy reggel kiflit sütök. Igen ám, csak megfeledkeztem arról az apróságról, hogy a lisztraktárat fel kellett volna töltenem.
Így rozsliszttel pótoltam a hiányzó mennyiséget. Sütöttem már rozsos kiflit vajjal, most kipróbáltam olajjal.
Hozzávalók:
- 38 dkg finomliszt
- 12 dkg rozsliszt
- 1 ek. só
- 2 tk cukor
- 5 dkg élesztő
- 1,5 dl olaj
- 3 ek. natúr joghurt
- 3 dl. tej
- 1 tojás
- 1 tojássárgája a kenéshez
- sajt a szóráshoz
Szitáljuk egy tálba a liszteket, keverjük bele a sót,cukrot, morzsoljuk rá az élesztőt. Adjuk hozzá a tojást, joghurtot, olajat és a langyos tejet.
Jól dagasszuk ki a tésztát, és tegyük félre langyos helyre, míg duplájára nem nő.
Felezzük meg a tésztát, és mindkét részből nyújtsunk fél cm vastag kört.
Osszuk egyenként 18 cikkre a köröket, és és a csúcsuk irányába tekerjük fel.
Tegyük kellő távolságra egy sütőlemezre a kifliket, és pihentessük 20 percig.
A tojássárgáját keverjük el kevés vízzel, és kenjük le a kifliket, majd szórjuk meg mindegyiket reszelt sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése