Igen, már megint egy olcsó, gyors és könnyű recept. Nálunk az összes burgonyás étel jöhet.
De ha van benne egy kis csavar, nem épp krumplipüré, sült krumpli vagy a többi szokott módon való elkészíthető krumplis étel, rajonganak érte.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 7 dkg vaj
- 12,5 dkg gouda sajt
- 2,5 dl tejszín
- 1/2 tk. bors
- csipet szerecsendió
- 4 tojás
- só
- vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez
Így készül:
A burgonyát héjában megfőzzük, még forrón meghámozzuk, és krumplinyomón átnyomjuk. Hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot, borsot, sót, szerecsendiót, tojássárgákat és tejszínt, majd jól összedolgozzuk.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, összekeverjük a krumplis masszával, és kivajazott, zsemlemorzsával megszórt formákba töltjük. Tetejüket lesimítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése