Könnyed ünnepi desszert. Mikor unod a bejglit, a gubát, kalácsot vagy az összes többi karácsonyi sütit.
Enyhén gyömbéres, hűs édesség a vacsora méltó befejezéséhez.
Hozzávalók 6 db pohárhoz:
- 6 tojás
- 5 db zselatinlap
- 20 dkg kristálycukor
- 5 dl tej
- 3 dl habtejszín
- pici darab gyömbér lereszelve
- 2 tojásfehérje
A zselatinlapokat áztassuk be hideg vízbe. A tojásokat válasszuk szét, a sárgákat keverjük ki 15 dkg cukorral, öntsük hozzá a felmelegített tejet és gőz felett főzzük 10 percig.
Ezután nyomkodjuk ki a zselatint, és keverjük el a főzött krémhez. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a felvert tejszínt és a gyömbért.
Kanalazzuk a krémet poharakba és tegyük hűtőbe.
2 db tojásfehérjéből a maradék cukorral gőz felett verjünk habot, osszuk el a poharak tetején, és karamellizáló pisztollyal kicsit pirítsuk meg a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése