Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. december 1., hétfő

                                     Gyömbéres krém

Könnyed ünnepi desszert. Mikor unod a bejglit, a gubát, kalácsot vagy az összes többi karácsonyi sütit.
Enyhén gyömbéres, hűs édesség a vacsora méltó befejezéséhez.

Hozzávalók 6 db pohárhoz:

  • 6 tojás
  • 5 db zselatinlap
  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 dl tej
  • 3 dl habtejszín
  • pici darab gyömbér lereszelve
  • 2 tojásfehérje
Így készül:

A zselatinlapokat áztassuk be hideg vízbe. A tojásokat válasszuk szét, a sárgákat keverjük ki 15 dkg cukorral, öntsük hozzá a felmelegített tejet  és gőz felett főzzük 10 percig.
Ezután nyomkodjuk ki a zselatint, és keverjük el a főzött krémhez. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a felvert tejszínt és a gyömbért.
Kanalazzuk a krémet poharakba és tegyük hűtőbe.
2 db tojásfehérjéből a maradék cukorral gőz felett verjünk habot, osszuk el a poharak tetején, és karamellizáló pisztollyal kicsit pirítsuk meg a tetejét.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése