gombás csirkével töltve
Kíváncsi lennék, vajon hányan próbálták a palacsintasütésnek ezt a formáját. Aki nem, az gyorsan pótolja, mert nagyon finom.
Önmagában is elég lenne,de töltve tökéletes fogás.
Hozzávalók:
- 20 dkg főtt sárgaborsó
- 20 dkg liszt
- 3 tojás
- tej
- só
- bors
- fél dl olaj + a sütéshez
- 60 dkg csirkemell filé
- 1 db lila hagyma
- olaj
- 2 dl sűrű paradicsomlé
- 30 dkg konzerv szeletelt gomba
- só
- bors
- kis csokor petrezselyem
A sárgaborsót pürésítsük, tegyük tálba és adjuk hozzá a lisztet, tojásokat,és annyi tejet hogy palacsintasűrűségű tésztát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk és keverjük hozzá az olajat.
A szokásos módon süssük ki a palacsintákat.
A töltelékhez kevés olajon pároljuk meg a felszeletelt hagymát. Tegyük rá a vékony csíkokra vágott húst, pirítsuk meg és dobjuk rá a gombát is. Fűszerezzük, jöhet a paradicsomlé és a felaprított petrezselyem. Forraljuk össze, majd töltsük meg a palacsintákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése