Az én drága legjobb Barátnőm, irigylésre méltó csodákat alkot a konyhában ( is ).
Ez a recept tőle van, az almás pite legtöbbször nálam is így készül.
Hozzávalók a tésztához:
- 60 dkg liszt
- 3/4 margarin
- 1 tojás, és 3 sárgája
- 2 ek. cukor
- 1 élesztő
- 1,5 dl tej
- 1/2 cs. sütőpor
- 1-2 ek. tejföl
- 1 kg alma
- 1 citrom leve
- cukor ízlés szerint
A megtisztított almát reszeljük le, majd csavarjuk rá a citrom levét, adjuk hozzá a cukrot és pároljuk 10 percig.
A lisztben morzsoljuk el a vajat. A tejben futtassuk fel az élesztőt, majd keverjük a liszthez a tojásokkal, cukorral, sütőporral és tejföllel együtt. Gyúrjunk sima tésztát, és kelesszük 1 órán át( kelesztő tálban fél órát ).
A megkelt tésztát osszuk kétfelé. Közepes tepsit vajazzunk és lisztezzünk ki. Nyújtsuk ki a tészta egyik felét, tegyük a tepsibe és kenjük el egyenletesen rajta az almatölteléket. Fedjük be a másik fél adag lappal, rácsozzuk be, majd szurkáljuk meg a sütemény tetejét.
180 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése