Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. október 19., vasárnap

                                     Almás pite kelt tésztából

Az én drága legjobb Barátnőm, irigylésre méltó csodákat alkot a konyhában ( is ).
Ez a recept tőle van, az almás pite legtöbbször nálam is így készül.

Hozzávalók a tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 3/4 margarin
  • 1 tojás, és 3 sárgája
  • 2 ek. cukor
  • 1 élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1-2 ek. tejföl
a töltelékhez:

  • 1 kg alma 
  • 1 citrom leve
  • cukor ízlés szerint
Így készül:
A megtisztított almát reszeljük le, majd csavarjuk rá a citrom levét, adjuk hozzá a cukrot és pároljuk 10 percig.
A lisztben morzsoljuk el a vajat. A tejben futtassuk fel az élesztőt, majd keverjük a liszthez a tojásokkal, cukorral, sütőporral és tejföllel együtt. Gyúrjunk sima tésztát, és kelesszük 1 órán át( kelesztő tálban fél órát ).
A megkelt tésztát osszuk kétfelé. Közepes tepsit vajazzunk és lisztezzünk ki. Nyújtsuk ki a tészta egyik felét, tegyük a tepsibe és kenjük el egyenletesen rajta az almatölteléket. Fedjük be a másik fél adag lappal, rácsozzuk be, majd szurkáljuk meg a sütemény tetejét.
180 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése