Tulajdonképpen egy pörköltet főztem, a bab és gomba ízeivel felpörgetve.
Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- 10 dkg füstölt sonka
- 1 db vöröshagyma
- 1 ek. sertészsír
- 1 tk. édes-nemes pirospaprika
- 1 kk. őrölt kömény
- 30 dkg csiperke gomba
- 1 doboz konzerv zöldbab ( Kb: 25 dkg )
- 2 dl paradicsomlé
- só
- bors
A zsíron pirítsuk meg a felvágott sonkát, a felaprított hagymát dinszteljük puhára rajta,és szórjuk rá a pirospaprikát, köményt.
Tegyük rá a kockára vágott húst, öntsük fel vízzel és paradicsomlével, sózzuk, borsozzuk.
Főzzük félpuhára, majd adjuk hozzá a feldarabolt gombát és a babot.
Körülbelül fél óra alatt főzzük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése