Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. október 17., péntek

                        Sertésragú zöldbabbal és gombával

Tulajdonképpen egy pörköltet főztem, a bab és gomba ízeivel felpörgetve.

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéslapocka
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek. sertészsír
  • 1 tk. édes-nemes pirospaprika
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 1 doboz konzerv zöldbab ( Kb: 25 dkg )
  • 2 dl paradicsomlé
  • bors
Így készül:
A zsíron pirítsuk meg a felvágott sonkát, a felaprított hagymát dinszteljük puhára rajta,és szórjuk rá a pirospaprikát, köményt.
Tegyük rá a kockára vágott húst, öntsük fel vízzel  és paradicsomlével, sózzuk, borsozzuk.
Főzzük félpuhára, majd adjuk hozzá a feldarabolt gombát és a babot.
Körülbelül fél óra alatt főzzük készre.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése