Javában lehet szüretelni a zellergumót, és a diót is. A két dolog együtt pedig egy kellemes harmonikus ízt alkotott.
Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg zellergumó
- 2 db nagyobb burgonya
- 1 db tojás
- 2 szelet kolozsvári szalonna
- 1/2 szál póréhagyma
- 6 dl zöldségleves alaplé v. víz
- 5 dl főzőtejszín
- 4 szelet toastkenyér
- só
- bors
- 4 dkg dióbél
Kockázzuk fel a megtisztított zellergumót és burgonyát, főzzük puhára majd szűrjük le. Pürésítsük, öntsük fel az alaplével, sózzuk és borsozzuk. A tojást válasszuk szét, a sárgáját keverjük el a tejszínnel és sűrítsük be a levest. A fehérjéből verjünk habot, a kenyerek egyik felét mártsuk bele, szórjunk rá felaprított diót, és tegyük sütőbe grillfokozaton néhány percre. A szalonnát vágjuk apróra és pirítsuk meg, a fennmaradt zsiradékban a karikákra vágott póréhagymát fonnyasszuk meg. A levest tálaljuk a kenyérrel, dióval, szalonnával és hagymával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése