Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. szeptember 24., szerda

                                        Burgonyatallér

Sültek, szaftos húsok tökéletes kísérője lehet.

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 8 dkg ékezési keményítő
  • 2 tojás+ 1 sárgája
  • kevés őrölt szerecsendió
  • bors
  • 2 tk. szezámmagkeverék
  • vaj a sütéshez
Így készül:
A burgonyát tisztítás után kockára vágjuk,és puhára főzzük. A szalonnakockákat süssük ropogósra. A leszűrt, áttört burgonyát keverjük össze a keményítővel és a két tojással, majd a szalonnapörccel. Fűszerezzük, rudat készítünk belőle és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 45 percre. Sütés előtt lekenjük a tojássárgájával,és 1-2 cm-es szeleteket vágunk a rúdból, majd felhevített vajon mindkét oldalukon pirosra sütjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése