Sültek, szaftos húsok tökéletes kísérője lehet.
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 8 dkg ékezési keményítő
- 2 tojás+ 1 sárgája
- kevés őrölt szerecsendió
- só
- bors
- 2 tk. szezámmagkeverék
- vaj a sütéshez
A burgonyát tisztítás után kockára vágjuk,és puhára főzzük. A szalonnakockákat süssük ropogósra. A leszűrt, áttört burgonyát keverjük össze a keményítővel és a két tojással, majd a szalonnapörccel. Fűszerezzük, rudat készítünk belőle és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 45 percre. Sütés előtt lekenjük a tojássárgájával,és 1-2 cm-es szeleteket vágunk a rúdból, majd felhevített vajon mindkét oldalukon pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése