Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. szeptember 12., péntek

                                  Olívával tűzdelt tarja

Csak egy picit feldobtam az amúgy kedvelt vasárnapi sültet.

Hozzávalók:

  • Kb, 1.5 kg csont nélküli tarja
  • 10-12 szem zöld olajbogyó
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. dijoni mustár
  • bors
  • 2 ek olaj
  • 1 db sütőzacskó
Így készül:
A húst mossuk meg, majd tisztítsuk meg a felesleges zsírtól, hártyáktól. A fokhagymagerezdeket negyedeljük fel, és az olajbogyóval felváltva tűzdeljük meg a húst.
Keverjük ki a mustárt, sót, borsot és olajat, majd dörzsöljük be vele a tarjánkat.
Tegyük egy éjszakára hűtőbe, majd másnap sütőzacskóba zárva, amit persze megszurkálunk, 180 fokon másfél óra alatt készre sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése