Krumplileves így, krumplileves úgy, szeretjük. Ez a recept is jól bevált, és gyakran készítem ebben a formában.
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 1 szál póréhagyma
- 1 dl tejszín
- 2 szelet barna kenyér
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 l zöldségleves vagy víz
- 1 kk. őrölt kömény
- 1 tk. durvára vágott tárkony
- só
- bors
A kockára vágott szalonnát süssük piros ropogósra. A zsírját szűrjük le, és ezen a szintén kockára vágott burgonyát pirítsuk át, majd öntsük fel a leves felével.
Adjuk hozzá a félkarikára vágott póréhagymát, fűszerezzük. Közben a kenyér héját vágjuk le,a belét áztassuk be a maradék levesbe és turmixoljuk össze. Ezzel sűrítsük be a levest. Ha a burgonya megpuhult, keverjük hozzá a tejszínt, és a pirított szalonnapörccel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése