Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. szeptember 10., szerda

                        Burgonyaleves póréhagymával

 Krumplileves így, krumplileves úgy, szeretjük. Ez a recept is jól bevált, és gyakran készítem ebben a formában.


Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 2 szelet barna kenyér
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 l zöldségleves vagy víz
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 1 tk. durvára  vágott tárkony
  • bors
Így készül:
A kockára vágott szalonnát süssük piros ropogósra. A zsírját szűrjük le, és ezen a szintén kockára vágott burgonyát pirítsuk át, majd öntsük fel a leves felével.
Adjuk hozzá a félkarikára vágott póréhagymát, fűszerezzük. Közben a kenyér héját vágjuk le,a belét áztassuk be a maradék levesbe és turmixoljuk össze. Ezzel sűrítsük be a levest. Ha a burgonya megpuhult, keverjük hozzá a tejszínt, és a pirított szalonnapörccel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése