Csak azt tudnám, miért nem főztem eddig ezt a tökéletes igazi magyar levest.
Fenomenális ! Aki még nem próbálta kövesse a példámat !
Hozzávalók:
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 10 dkg lángolt kolbász
- 25 dkg csiperke gomba
- 1 db vöröshagyma
- 5 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 1 l csontleves
- 1 ek. csemege fűszerpaprika
- 1-2 babérlevél
- kakukkfű
- só bors
- 5-6 dkg lebbencs tészta
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és jól megpirítjuk. Szedjük ki a zsírból, tegyük félre. A kockára vágott hagymát pároljuk meg, a visszamaradt zsiradékon. Dobjuk rá a felszeletelt gombát, és jól fűszerezzük, sóval, borssal, kakukkfűvel és babérlevéllel.Néhány percnyi párolás után hozzá adjuk a pirospaprikát és felöntjük a levessel . Dobjuk bele a félre tett szalonnát és a karikára vágott kolbászt. Forraljuk fel és amikor a gomba megfőtt, főzzük a levesbe az összetördelt tésztát. Ezután besűrítjük a liszttel elkevert tejföllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése