Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. szeptember 14., vasárnap

                                    Bakonyi betyárleves

Csak azt tudnám, miért nem főztem eddig ezt a tökéletes igazi magyar levest.
Fenomenális ! Aki még nem próbálta kövesse a példámat !

Hozzávalók:

  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg lángolt kolbász
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 l csontleves
  • 1 ek. csemege fűszerpaprika
  • 1-2 babérlevél
  • kakukkfű
  • só bors
  • 5-6 dkg lebbencs tészta
Így készül:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és jól megpirítjuk. Szedjük ki a zsírból, tegyük félre. A kockára vágott hagymát pároljuk meg, a visszamaradt zsiradékon. Dobjuk rá a felszeletelt gombát, és jól fűszerezzük, sóval, borssal, kakukkfűvel és babérlevéllel.Néhány percnyi párolás után hozzá adjuk a pirospaprikát és felöntjük a levessel . Dobjuk bele a félre tett szalonnát és a karikára vágott kolbászt. Forraljuk fel és amikor a gomba megfőtt, főzzük a levesbe az összetördelt tésztát. Ezután besűrítjük a liszttel elkevert tejföllel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése