Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. szeptember 22., hétfő

                        Sertésszűz tejszínes mártásban

A lányom születésnapjára készült, ez a sertésnek igazán nemes része, a szűzpecsenye.

Hozzávalók:

  • kb: 80 dkg sertésszűz
  • 2-3 ek. olvasztott vaj
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 2-3 ek. fehérbor ( száraz )
Így készül:
A húsból 3-4 cm-2 szeleteket vágunk, amit a vajon mind két oldalukon megpirítunk. Sózzuk, borsozzuk.
Szedjük ki egy tálra, és a fennmaradt zsiradékon pároljuk meg az apróra vágott hagymát. Öntsük fel a borral, majd a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. Helyezzük vissza a húsokat a mártásba és főzzük puhulásig. Rizzsel vagy burgonyatallérral tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése