Érik a tüske nélküli szedrem, és vettem gyönyörű érett nektarint. Őszibarack lekvárt szoktam készíteni, de a nektarint szederrel még nem próbáltam. Nagyon hamar elkészült, hiszen a barackot nem kellett csak magozni, a szedernek pedig néhány perc főzés elég volt.
A szedernek magas a foszfor, vas, és főleg c-vitamin tartalma.
Hozzávalók:
- 40 dkg szeder
- 60 dkg nektarin
- 40 dkg befőzőcukor
- 1 tk. citromsav.
A megmosott szedret kevés vízzel tegyük tűzre, főzzük 10 percig majd szűrjük át. A kimagozott nektarint kockázzuk fel, adjuk hozzá a cukrot és főzzük félpuhára. Botmixerrel aprítsuk, de ne pürésítsük teljesen. Keverjük hozzá a szeder levét és főzzük még 3 percig. Adjuk hozzá a citromsavat, töltsük üvegekbe, jól zárjuk le, állítsuk néhány percre fejjel lefelé, majd tegyük száraz dunsztba a lekvárt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése