Belecsempésztem egy kis cukkinit a kedvenc ropogtatnivalómba. Miért is ne. Voltak fenntartásaim, hogy majd nem lesz ropogós a grissinim, hisz a cukkininek elég magas a víztartalma. Nem kellett volna aggódnom, tökéletes lett.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 dkg élesztő
- 2.5 dl langyos víz
- 1 tk. cukor
- 1.5 tk só
- 1 ek. olaj
- 15 dkg füstölt sajt
- 1/2 cukkini
A cukkinit és a sajtot reszeljük le almareszelőn. A vízben keverjük el a cukrot, sót, élesztőt és az olajat. A lisztben keverjük el a lereszelt cukkinit és sajtot, majd adjuk hozzá a többi összekevert hozzávalót. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és sodorjunk vékony rudakat a tésztából. Ne kelesszük, rögtön süssük meg a grissiniket, aranybarnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése