Ennek a lekvárnak ötletadója az a paradicsomszósz, amit a szilveszterkor készített húsgolyókhoz adok. Így kicsit koncentráltabb, erősebb ízű, pikáns lekvárt kapunk.
Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom
- 25 dkg cukor
- 2 tk. őrölt fahéj
- 2 dl száraz vörösbor
- só
A paradicsomot tisztítsuk meg, majd paradicsomdarálón daráljuk le, vagy passzírozzuk a szokott módon. Tegyük tűzre, keverjük hozzá a cukrot, fahéjat és sót. Lassú tűzön kezdjük főzi, közben keverjük hozzá a bort is. Addig főzzük, amíg szépen besűrűsödik. Körülbelül a felére fog elfőni. Közben kóstolgassuk, mert a paradicsomtól függően lehet hogy több, vagy kevesebb cukor kell. Töltsük üvegekbe, zárjuk le, néhány percig állítsuk fejre, majd tegyük száraz dunsztba. Marhahúsból készült húsgolyóhoz, kitűnő mártogatós.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése