Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. augusztus 31., vasárnap

                                      Paradicsomlekvár

Ennek a lekvárnak ötletadója az a paradicsomszósz, amit a szilveszterkor készített húsgolyókhoz adok. Így kicsit koncentráltabb, erősebb ízű, pikáns lekvárt kapunk.

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 25 dkg cukor
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 2 dl száraz vörösbor
Így készül:
A paradicsomot tisztítsuk meg, majd paradicsomdarálón daráljuk le, vagy passzírozzuk a szokott módon. Tegyük tűzre, keverjük hozzá a cukrot, fahéjat és sót. Lassú tűzön kezdjük főzi, közben keverjük hozzá a bort is. Addig főzzük, amíg szépen besűrűsödik. Körülbelül a felére fog elfőni. Közben kóstolgassuk, mert a paradicsomtól függően lehet hogy több, vagy kevesebb cukor kell. Töltsük üvegekbe, zárjuk le, néhány percig állítsuk fejre, majd tegyük száraz dunsztba. Marhahúsból készült húsgolyóhoz, kitűnő mártogatós.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése