Csak egy ötlet volt, amit aztán megvalósítottam. A spagetti krémesebb és izgalmasabb lett a padlizsántól, erre számítottam.
Hozzávalók:
- 20 dkg darált sertéshús
- 20 dkg darált marhahús
- 1 db közepes padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4-5 ek. olívaolaj
- 4 dl paradicsomszósz
- 2 db paradicsom hámozva
- só
- cukor
- bors
- bazsalikom
- parmezán
- 30 dkg száraz spagetti
A húsokat daráljuk át kétszer, vagy kérjük meg a hentest rá. Az olajon pároljuk meg a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a húsokat, amit pirítsunk meg. Jöhet a felaprított fokhagyma és paradicsom is, közben a padlizsánt kockázzuk fel, és keverjük a húshoz azt is. Öntsük fel a paradicsomszósszal, ízesítsük és adjunk hozzá kevés bazsalikomot.
Főzzük sűrűre.
A tésztát főzzük ki fog keményre,keverjük hozzá a szószt, szórjuk meg parmezánnal és egy kis felaprított bazsalikommal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése