Az idei nyaralás alkalmával mennyei finom fügés pálinkát kóstoltam. Ezen felbuzdulva, megpróbáltam én is ágyas pálinkát készíteni. Három hét türelmes várakozás után el is készült a gyönyörű aranyló színű, csodás illatú nedű. Vigyázat ! A három hét alatt magába szívott pálinkától, a füge üt !
Hozzávalók:
- 1 l tiszta házi pálinka (pl: szilva, barack )
- 30 dkg aszalt füge
- 10 ek. méz
Vegyünk egy nagyobb üveget, amibe belefér majd bőven a pálinka és hozzávalói.
A fügéket negyedeljük fel és dobáljuk az üvegbe. Tegyük rá a mézet és öntsük fel a pálinkával. Zárjuk le az üveget és tegyük a kamrába. Az első héten néha rázogassuk meg, nem baj ha kissé zavaros lesz, szépen le fog ülepedni. Három hét elteltével, lassan öntsük át pálinkás üvegekbe, az alját nem felzavarva. Néhány füge szemet dobáljunk az üveg aljára . Nem túl édes, kellemes füge ízű pálinkánk lesz.
10 ek. mez es nem tul edes ?
VálaszTörlés