A hagyományos és egyszerű ételek kedvelői közé tartozom, ugyanakkor szeretem izgalmassá tenni azokat. A főtt kukorica az egyik legfinomabb nyári csemegém, sokat is készítem, most viszont egy felturbózott változata született.
Hozzávalók:
- 4 cső frissen főtt kukorica
- 15 dkg pannónia sajt
- kis csokor petrezselyem
- kis csokor snidling
- 1 tojás
- só
- bors
- 30 dkg leveles tészta
- 1 tojás 2 ek. tejföl
- köménymag
A felaprított petrezselymet és snidlinget keverjük el a tojással, a reszelt sajttal, sóval és borssal.
A leveles tésztát kissé nyújtsuk ki, és 4-5 centis csíkokat vágjunk belőle. a kukoricacsöveket felezzük el, forgassuk a sajtos masszába, majd tekerjük körbe a tésztacsíkokkal. Kenjük meg a tojással elkevert tejföllel, szórjuk meg köménymaggal, és 200 fokon süssük pirosra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése