Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. augusztus 26., kedd

                                     Padlizsánkrém

A padlizsánkrémet én nem éppen rendhagyó módon készítem. Nem sütöm meg a zöldséget, hanem meghámozom és párolom. Finom melegen is, de hidegen pirítóssal ...

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • 4 ek tejföl
  • 1 kk. fehér bors
Így készül:
Pucoljuk meg a padlizsánokat, és kockázzuk fel. Sózzuk meg és forgassuk jól össze. Az olajon dinszteljük meg a hagymát, dobjuk rá a padlizsánt, öntsük fel a tejszínnel és tejföllel. Borsozzuk, ha kell még sózzuk, majd takarék lángon főzzük puhára és pépesítsük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése