Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. július 29., kedd

                              Tejszínes zöldséges rizs

Amikor az ember lánya abból főz, amit itthon talál. Nyaralás után, amikor igazából még nem vásároltam be, és valahogy még kedvem sem volt hozzá. Biztosan más is járt már így, és összerittyentett valami finomat az otthon talált alapanyagokból.

Hozzávalók:

  • 4 bögre rizs
  • 2 ek. vaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 db csirkemellfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1/2 l tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Így készül:
Kockázzuk fel a zöldségeket a vöröshagymával együtt, a húst csíkozzuk fel. A vajon pároljuk meg a hagymát, adjuk hozzá a húst és pirítsuk fehéredésig. Sózzuk, borsozzuk keverjük hozzá a felaprított fokhagymát és kevés vízzel öntsük fel. Forraljuk 10 percig, szórjuk rá a rizst, és kicsinyenként adjuk hozzá a tejszínt. Lassú tűzön főzzük krémesre, és a felaprított petrezselymet keverjük hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése