Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. július 30., szerda

                                       Tökmagos pogi

Amilyen az időjárás a napokban, szégyellheti is magát a július. Épp ezért nyugodtan bekapcsolhattam a sütőt és kedvemet lelhettem a kelt tészta készítésben.
Az amúgy nagyon egyszerű pogácsát feldobtam némi tökmaggal.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 5 dkg élesztő
  • 1.5 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • 10 dkg tökmag
  • trapista sajt
  • 1 tojás sárgája
Így készül:
A lisztet morzsoljuk el a vajjal, a tökmagot pirítsuk meg és vágjuk apróra. Az élesztőt futtassuk fel a cukorral elkevert langyos tejben. Keverjük el a tökmagot a lisztes keverékhez, sózzuk majd adjuk hozzá az élesztőt is. A tésztát jól gyúrjuk meg, tegyük kelesztő tálba és pihentessük fél órát. Nyújtsuk ujjnyi vastagra és hajtogassuk. Jobbról félbe és balról félbe, majd még egyszer jobbról, balról félbe. Pihentessük  újra és ismételjük meg a hajtogatást.
Nyújtsuk kb. 3 cm magasra, szaggassunk ki apró pogácsaszaggatóval pogácsákat és közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjük le mindegyiket kevés vízzel elkevert tojássárgájával, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
Süssük a pogácsákat aranysárgára.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése