Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. július 28., hétfő

                                    Sóska-pestós tészta

Az Olaszok kedvelt szósza, a pesto. Egyszerű feltét tésztára, gnocchira, de még főtt krumplira is.
Összetevői a friss bazsalikom, fokhagyma, olívaolaj, fenyőmag, só, bors, parmezán-vagy juhsajt. Lecseréltem a bazsalikomot friss sóskára, ki kell próbálni, megéri.

Hozzávalók:

  • 10 dkg friss sóska
  • 6-7 dkg fenyőmag
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olívaolaj
  • bors
  • 50 dkg száraz széles metélt vagy friss házi tészta
Így készül:
Kevés olívaolajon pároljuk meg a felaprított fokhagymát és tegyük mozsárba. A fenyőmagot száraz serpenyőben pirítsuk sárgára, majd tegyük szintén a mozsárba. Mossuk meg és csíkozzuk fel a sóskát és néhány percig fonnyasszuk, hogy a vad ízéből veszítsen. Keverjük a sóval, borssal és olívaolajjal együtt a mozsár tartalmához, és jól dörzsöljük el. Készíthetjük turmixgépben, vagy botmixerrel is. A tésztát főzzük aldentére, és jöhet a szósz.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése