Az Olaszok kedvelt szósza, a pesto. Egyszerű feltét tésztára, gnocchira, de még főtt krumplira is.
Összetevői a friss bazsalikom, fokhagyma, olívaolaj, fenyőmag, só, bors, parmezán-vagy juhsajt. Lecseréltem a bazsalikomot friss sóskára, ki kell próbálni, megéri.
Hozzávalók:
- 10 dkg friss sóska
- 6-7 dkg fenyőmag
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 dl olívaolaj
- só
- bors
- 50 dkg száraz széles metélt vagy friss házi tészta
Kevés olívaolajon pároljuk meg a felaprított fokhagymát és tegyük mozsárba. A fenyőmagot száraz serpenyőben pirítsuk sárgára, majd tegyük szintén a mozsárba. Mossuk meg és csíkozzuk fel a sóskát és néhány percig fonnyasszuk, hogy a vad ízéből veszítsen. Keverjük a sóval, borssal és olívaolajjal együtt a mozsár tartalmához, és jól dörzsöljük el. Készíthetjük turmixgépben, vagy botmixerrel is. A tésztát főzzük aldentére, és jöhet a szósz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése