A hagyományos levendulám már sajnos elvirágzott. Viszont a kerti tó mellett még pompázik egy másik fajtája ennek az illatos virágnak, és nem csak a ruhásszekrénybe mentettem belőle. Kerestem receptet, találtam is bőven, de azért egy kicsit változtattam az én ízlésemre rajta. A végeredmény egy illatos, ropogós és omlós kekszecske.
Hozzávalók:
- 6 dkg liszt
- 4 dkg darált dió
- 15 dkg zabpehely
- 12,5 dkg vaj
- 10 dkg barna cukor
- 1 tojás
- 1 kk. sütőpor
- kb. félmaréknyi friss levendulavirág ( szárított is lehet )
A virágokat válogassuk át és mossuk meg. A hozzávalókat keverjük össze, adjuk hozzá a virágokat is, és formázzunk belőle rudat.
Fél órára tegyük hűtőbe, majd vágjunk két centis szeleteket belőle. Kicsit lapítsuk meg őket, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire a korongokat.
180 fokra előmelegített sütőben süssük aranysárgára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése