Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. augusztus 1., péntek

                                           Leves fehér babból

Nyáron nem igazán kedvelem a húslevest és a hasonlókat. Krémlevesek hidegen, melegen jöhetnek. Van egy babkonzerv amit nagyon kedvelek főzeléknek. Apró sólet bab, nagyon ízletes, salátának is szeretem. Gondoltam készüljön belőle leves, csak úgy minden más zöldség nélkül, hogy a bab domináljon.

Hozzávalók:

  • 80 dkg konzervbab ( sóletbab )
  • 1 db közepes fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 l víz
  • 2,5 dl paradicsomlé
  • 1 ek. almaecet
  • 2 ek. cukor
  • bors
  • 1 db friss babérlevél, vagy 2 db szárított
Így készül:
A hagymát vágjuk kockára,és dinszteljük meg kevés olajon. Öntsük hozzá a babot, vizet, paradicsomlét, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a babérlevelet. Főzzük 15 percig, adjuk hozzá az ecetet és cukrot, forraljuk össze majd pürésítsük. Ha nem szeretnénk a bab héjával találkozni, akkor szűrjük át a levesünket. Tálaljuk pirított zsemlekockával.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése