Készült már a konyhámban sokféle sütemény, csokisból is jó néhány. Sosem gondoltam volna, hogy rizslisztből ilyen légiesen könnyű, puha, egyszerűen összeállítható csodálatos süti készülhet. Annak, aki szereti az igazán csokisat, biztosan dobogós lesz ez a csokitorta.
Hozzávalók:
- 12.5 dkg étcsokoládé
- 12.5 dkg vaj
- 20 dkg nádcukor
- 2 db tojás
- 1 dl natúr joghurt
- 1 tk. vaníliakivonat
- 20 dkg barna rizsliszt
- 1.5 tk. gluténmentes sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- néhány szem málna
- porcukor
Készítsük elő a formát, egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, vajazzunk és lisztezzünk ki. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A csokit vízgőz felett olvasszuk fel.
A szoba-hőmérsékletű vajat keverjük habosra a cukorral, egyenként adjuk hozzá a tojást, olvasztott csokit, joghurtot és vaníliakivonatot. A lisztet szitáljuk át a sütőporral és szódabikarbónával, majd keverjük a masszához. Öntsük a formába, és süssük kb. 30-35 percig.
Ne süssük túl, végezzünk tűpróbát. Mikor kihűlt, szórjuk meg porcukorral, díszítsük málnával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése